Το Μουσείο Ιστορίας της Βουλγαρίας προγραμματίζει την επόμενη εβδομάδα έκθεση με σκελετούς βαμπίρ
Το Μουσείο Ιστορίας της Βουλγαρίας προγραμματίζει την επόμενη εβδομάδα έκθεση με σκελετούς βαμπίρΤο Μουσείο Ιστορίας της Βουλγαρίας προγραμματίζει την επόμενη εβδομάδα έκθεση με σκελετούς βαμπίρ, οι οποίοι χρονολογούνται πριν από 700 χρόνια και φέρουν τραύματα από… παλούκωμα στο στήθος.

Οι αρχαιολόγοι που πραγματοποίησαν τις ανασκαφές σε μοναστήρι κοντά στη Σωζόπολη στην Μαύρη Θάλασσα ανακάλυψαν τους σκελετούς που είχαν ταφεί με παγανιστικό τελετουργικό που θα τους εμπόδιζε να γίνουν βαμπίρ.

“Η παγανιστική αυτή πεποίθηση ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη από τον 12ο ως τον 14ο αιώνα στη Βουλγαρία. Οι άνθρωποι τότε ήταν ιδιαίτερα προληπτικοί”, δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Μπόζινταρ Ντιμίτροφ. “Έχουν εντοπίσει σε όλη τη χώρα περίπου 100 ταφές βαμπίρ, κυρίως ευγενών του Μεσαίωνα, για τους οποίους πίστευαν ότι έπιναν αίμα”, διευκρίνισε ο ίδιος.
 

Ο Ντιμίτροφ εξήγησε πως αυτοί οι άνθρωποι θεωρούνταν κακοί όσο ζούσαν και σύμφωνα με την παγανιστική αντίληψη θα μπορούσαν μετά θάνατον να γίνουν βαμπίρ. “Γι’αυτό πολύ συχνά τους τρυπούσαν με ξύλινα ή σιδερένια παλούκια”, πρόσθεσε.

Η Βουλγαρία, μετά τις αρχαιολογικές αυτές ανακαλύψεις, σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τα “ευρήματα” αυτά για να προσελκύσει τουρίστες φανατικούς με το θέμα, όπως κάνει η γειτονική Ρουμανία, γενέτειρα του ηγεμόνα Βλαντ Τέπες που ενέπνευσε τον Μπραμ Στόκερ συγγραφέα του “Δράκουλα”.
ΠΗΓΗ : defencenet.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: