Καλύπτουμε το ιρανικό πετρέλαιο με ρώσικο
Καλύπτουμε το ιρανικό πετρέλαιο με ρώσικο

Καλύπτουμε το ιρανικό πετρέλαιο με ρώσικο

Πετρέλαιο από τη ρωσική Vitol έλαβαν τα ΕΛΠΕ

Ενα μηνα μετα την αρνηση του Ιρακ να παραδωσει πετρελαιο στα ΕΛΠΕ οριστε η επιβεβαιωση αλλαγης στρατηγικης εκ μερους τους.

Φορτίο αργού Ουραλίων από τη Vitol παρέλαβαν τη Δευτέρα τα ΕΛΠΕ, όπως μεταδίδει το Reuters. Όπως επισημαίνεται οι προοπτικές της Ελλάδας έχουν αλλάξει μετά το δεύτερο δάνειο ωστόσο οι traders σημειώνουν πως οι τράπεζες είναι ακόμα επιφυλακτικές.

«Η προσφορά ήταν με ανοιχτούς όρους πίστωσης. Έτσι δεν μπορούσαμε να συμμετάσχουμε καθώς οι τράπεζες εξακολουθούν να είναι διστακτικές στο να συναλλάσσονται με την Ελλάδα παρά το θόρυβο για υποχώρηση των ανησυχιών για χρεοκοπία,» δήλωσε ένας trader προσθέτοντας πως τα ΕΛΠΕ απουσιάζουν από την αγορά για πολλούς μήνες λόγω του ρωσικού πετρελαίου.

Τα ΕΛΠΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν συζητήσεις με την ελβετική θυγατρική της Total, Totsa, καθώς και με την Mercuria ώστε να αντικαταστήσουν το ιρανικό πετρέλαιο. Εκτός από τις παραπάνω και η Glencore, η οποία ήταν από τις λίγες εταιρείες που είχαν συναλλαγές στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενδέχεται να συμβάλλει στην ενίσχυση των προμηθειών.

ΤΑ ΕΛΠΕ με τη σειρά τους θα πληρώσει τις εταιρείες trading με διυλισμένα προϊόντα τα οποία μπορούν να πωληθούν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Πηγή:www.capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΣΟΚ το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει στην Ελλάδα πετρελαίο

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: