Το Ιράν επιταχύνει την αγορά δημητριακών

Το Ιράν επιταχύνει την αγορά δημητριακών

Ιράν αγόρασε περισσότερο από μισό εκατομμύριο τόνους σιτηρών αυτή την εβδομάδα.
Η είδηση αυτή μεταδόθηκε από το Reuters, επικαλούμενο διάφορες πηγές. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Τεχεράνη διεξάγει επίσης διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την αγορά σιτηρών με ρούβλια επειδή εναντίον αυτής της μεσανατολικής χώρας έχουν…
επιβληθεί κυρώσεις από τις  δυτικές χώρες.
Οι νέες κυρώσεις, που στρέφονται εναντίον του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, δεν δίνουν τη δυνατότητα στη χώρα να χρησιμοποιεί το ευρώ και το δολάριο, αναγκάζοντας την Τεχεράνη να αναζητά εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής  των εισαγωγών της. Από τον Φεβρουάριο ως τον Απρίλιο το Ιράν προβλέπει να αγοράσει 420.000 τόνους γερμανικού σιταριού, σχεδόν 360.000 τόνους καταδικού, 240.000 τόνους – βραζιλιάνικου και 200.000 τόνους αυστραλιακού σιταριού.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι Ο Ιρανός πρεσβευτής στη Μόσχα δήλωσε ότι η εξέλιξη της σύγκρουσης ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις δυτικές δυνάμεις θα προκαλέσει δυσάρεστες στιγμές και για τη Ρωσία.

«Εάν το Ιράν κατακτηθεί, τότε δεν αμφιβάλλουμε ότι θα δημιουργηθεί το πλέον ευρύτερο αντιρωσικό μέτωπο. Δεν είναι μυστικό ότι εμείς καλύπτουμε τη Ρωσία από το Νότο», όπως είπε.
Σχόλιο: Εμείς τι κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να μην πεινάσει ο λαός μας στις δύσκολες μέρες που έρχονται; Μα φυσικά ασχολούμαστε με το PSI και τις εκλογές. Την έκφραση ότι σπέρνεις θερίζεις το έχετε ακούσει πιστεύω.
πηγές: http://attikanea.blogspot.com/2012/02/blog-post_7115.html , http://greek.ruvr.ru/2012_02_17/66269001/ , http://greek.ruvr.ru/2012_02_16/66212787/
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: