LOST: Οι 10 πιο απομονωμένοι προορισμοί στη γη!

Τα κινητά άχρηστα. Ο πολιτισμός χιλιάδες μίλια μακριά. Τα τελευταία ερημικά «καταφύγια» του 21ου αιώνα περιμένουν τους λίγους και τολμηρούς. Εσένα…
Aρ. 10 : Νησιά Χίσσα
LOST: Οι 10 πιο απομονωμένοι προορισμοί στη γη!
Παλιότερα για τους κατοίκους της Κίνας ήταν μια άγρια συστάδα νησιών. Σήμερα οι ίδιοι παραδέχονται ότι έχουν μετατραπεί σε κήπους της θάλασσας. Τα νησιά Χίσσα βρίσκονται στη νότια πλευρά της θάλασσας της Κίνας και απέχουν το λιγότερο 250 χλμ. από την πιο κοντινή στεριά.
Νότια του Τροπικού του Καρκίνου, με μέση ετήσια θερμοκρασία τους 26 βαθμούς κελσίου και βροχοπτώσεις κατά διαστήματα, θεωρούνται περιοχή όπου η θερμοκρασία της θάλασσας δεν μεταβάλλεται σημαντικά, οπότε μαγιό και φύγαμε!
Λειτούργησαν κατά το παρελθόν ως το ησυχαστήριο Γάλλων και Ιαπώνων στρατιωτικών, οι οποίοι μαγεύτηκαν με την ποικιλία από κοράλλια που διαθέτουν. Χώρος για να βρίσκουν καταφύγιο σπάνια είδη ψαριών, αλλά και πουλιών.
Αν σας… ψάχνουν, δύσκολα θα σας εντοπίσουν.
Aρ. 9 : Νησιά Φώκλαντ
LOST: Οι 10 πιο απομονωμένοι προορισμοί στη γη!
300 μίλια ανατολικά των ακτών της Αργεντινής, τα νησιά Φώκλαντς έγιναν διάσημα το 1982 όταν για χάρη τους ενεπλάκησαν σε πόλεμο η Αγγλία της Θάτσερ με την πατρίδα του τάνγκο.
Αν αφήσουμε στην άκρη αυτή τη δυσάρεστη ανάμνηση, το εν λόγω σύμπλεγμα νησιών αποτελεί έναν σύγχρονο επίγειο παράδεισο ηρεμίας και χαλάρωσης. Αν τα επισκεφθείς να είσαι έτοιμος να συναντήσεις σε κάποια από τις πεζοπορίες σου, ομάδες παιχνιδιάρηδων πιγκουίνων, σπάνια θαλάσσια λιοντάρια και φώκιες.
Φημίζονται για το ηλιοβασίλεμά τους, για τα θαυμάσια λουλούδια τους και για την άνεση με την οποία μπορείς να απολαύσεις το βράδυ, ακόμα και μικρού μεγέθους αστέρια.
Aρ. 8 : Νησιά Κόκος
LOST: Οι 10 πιο απομονωμένοι προορισμοί στη γη!
Αν θέλετε να μην δείτε άνθρωπο για ώρες ολόκληρες, να το κατάλληλο μέρος! Τα νησιά Κόκος φημίζονται για την απομόνωση που προσφέρουν σε όσους τα επισκεφθούν. Στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, απέχουν από τον πολιτισμό σχεδόν 600 μίλια! Ιδανικό μέρος για να το «παίξεις ναυαγός». Μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου μάσκα για μακροβούτια, αφού ο κρυστάλλινος βυθός σε προσκαλεί να τον εξερευνήσεις. Αν βρεις και κανένα ντόπιο ακόμα καλύτερα, γιατί θα σου δείξει ποια σημεία να βουτήξεις για να κολυμπήσεις παρέα με τα υπέροχα και φιλικά δελφίνια, τους καλύτερους πρεσβευτές των νησιών Κόκος!
Aρ. 7 : Νησιά Γκαλαμπάγκος
LOST: Οι 10 πιο απομονωμένοι προορισμοί στη γη!
Θεωρούνται ένα ζωντανό μουσείο. Ανήκουν στο Εκουαδόρ και έγιναν διάσημα λόγω των ανακαλύψεων που έκανε σε αυτά σχετικά με την προέλευση των ειδών, ο Δαρβίνος. Μπορεί να είναι ηφαιστειογενής περιοχή, αλλά η άνεση με την οποία θα κολυμπάς δίπλα σε κοπάδια από φιλικές φώκιες, θα σε κάνει να τα ξεχάσεις όλα. Αν δεις θαλάσσιο ιγκουάνα ή γιγάντια χελώνα, επίσης μην τρομάξεις, είναι από τα πιο αιωνόβια ζώα που κατοικούν στον πλανήτη, άρα δεν θα έχουν όρεξη να μαλώσουν μαζί σου.
Αξίζει να ναυλώσεις ένα γιότ και να επισκεφθείς τις πιο απόκρημνες παραλίες των νησιών Γκαλαμπάγκος. Ίσως γίνεις ο πρώτος τους επισκέπτης…
Aρ. 6 : Αττού
LOST: Οι 10 πιο απομονωμένοι προορισμοί στη γη!
Το να επισκεφθείς ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Γης είναι οπωσδήποτε μια ξεχωριστή εμπειρία. Το νησί Αττού βρίσκεται στο βορειότερο σημείο της Αλάσκας. Το σκεπάζουν χιόνια όλο τον χρόνο και αποτελεί ένα πρώτης τάξεως ησυχαστήριο. Θεωρείται πραγματική εμπειρία μια επίσκεψη στο ανατολικότερο σημείο των ΗΠΑ, αφού εκτός από χιόνια και θύελλες, υπάρχουν πάντα και τα ηφαίστεια που είναι έτοιμα να εκραγούν! Όλα αυτά κάνουν το νησί Αττού ιδανικό προορισμό για να απομακρυνθείς για λίγο από τα εγκόσμια.
Aρ. 5 : Αγία Ελένη
LOST: Οι 10 πιο απομονωμένοι προορισμοί στη γη!
Κάτι ήξεραν οι Γάλλοι που έστειλαν εκεί εξορία ολόκληρο Ναπολέοντα Βοναπάρτη. 1200 μίλια μακριά από την στεριά, το νησί της Αγίας Ελένης στο νότιο Ατλαντικό, εκτός από το διάσημο «επισκέπτη» του, είναι γνωστό για το τροπικό κλίμα του, την άγρια χλωρίδα και πανίδα και τα κρυστάλλινα νερά του.
Το νησί της Αγίας Ελένης φημίζεται για τη θέα του. Η ματιά σου χάνεται στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού. Η απόλυτη ηρεμία, πραγματική απομόνωση.
Τώρα πια, οι ντόπιοι κάτοικοι θέλοντας να αξιοποιήσουν τουριστικά το νησί τους, έχουν φτιάξει τόσο ένα μουσείο χλωρίδας και πανίδας, όσο και ένα δεύτερο με σπάνια εκθέματα από τα χρόνια της εξορίας του Ναπολέοντα. Παρόλ’ αυτά η ηρεμία της περιοχής δεν διαταράσσεται με τίποτα.
Aρ. 4 : Νήσος του Πάσχα
LOST: Οι 10 πιο απομονωμένοι προορισμοί στη γη!
Τα γιγάντια αγάλματα από ηφαιστειογενή πέτρα είναι το σημείο αναφοράς της νήσου του Πάσχα. Ανακαλύφθηκε πριν από 1200 χρόνια περίπου, και παραμένει ένας άγριος, όσο και υπέροχος προορισμός. Λες και ο χρόνος κυλάει πιο αργά, σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεται πιο πίσω από τον υπόλοιπο πλανήτη.
Βρίσκεται στο νότιο Ειρηνικό, μόνο 1290 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές της Χιλής και η επιστήμη ακόμα ψάχνει να βρει τι το μυστηριώδες κρύβει αυτό το νησί. Φημίζεται επίσης για τα άλογά του, καθώς και για τα μεγάλα κύματα, που παρακινούν τους λάτρεις του serf να το επισκεφθούν.
Aρ. 3 : Νήσοι Πίτκερν
LOST: Οι 10 πιο απομονωμένοι προορισμοί στη γη!
Ένας βράχος στη μέση του πουθενά! Τα νησιά Πίτκερν βρίσκονται στα βάθη του Ειρηνικού, πάνω από 1300 μίλια νοτιοανατολικά της Αϊτής και 4000 μίλια μακριά από τον Παναμά.
Κατοικείται μόνο το ένα από αυτά και η πρόσβαση στα υπόλοιπα γίνεται με μικρά καραβάκια ντόπιων κατοίκων. Για να πας στην πρωτεύουσα Adamstown πρέπει να περάσεις από μια δύσβατη περιοχή, οι ντόπιοι ονομάζουν, «οι λόφοι της δυσκολίας». Να είστε σίγουροι πως αν θέλετε να εξαφανιστείτε για λίγο καιρό, έχετε βρει το κατάλληλο μέρος.
Aρ. 2 : Κιριμπάτι
LOST: Οι 10 πιο απομονωμένοι προορισμοί στη γη!
Μικρές λουρίδες γης περιτριγυρισμένες από ατελείωτη θάλασσα. Αυτά είναι τα νησιά Κιριμπάτι, 1650 μίλια νοτιοδυτικά της Χαβάης. Αξίζει να επισκεφθείς τις ανεξερεύνητες παραλίες τους, γιατί σίγουρα υπάρχουν τέτοιες! Χάρτης δεν χρειάζεται αφού είναι όλες πανομοιότυπες. Για να μην χαθείς πάντως πάρε μαζί σου και κανένα ντόπιο. Μπορεί να δείχνουν και να είναι λίγο πιο απολίτιστοι από εμάς, αλλά είναι ευγενικοί και φημίζονται για τη φιλοξενία τους. Άλλωστε και εμείς σε εκείνους φαινόμαστε εξίσου περίεργοι, δεν νομίζεις;
Aρ. 1 : Τριστάν ντα Κούνια
LOST: Οι 10 πιο απομονωμένοι προορισμοί στη γη!
Θα μπορούσαν να το λένε το νησί «Στη μέση του πουθενά». Ένας ηφαιστειογενής βράχος ανάμεσα σε νότιο Αφρική και νότια Αμερική! Το Τριστάν ντα Κούνια ενδείκνυται για κυνηγημένους. Να θεωρήσεις κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν θα σε ανακαλύψει κανείς. Πώς να το κάνει άλλωστε; Εδώ μέχρι πριν από μια πενταετία το νησί δεν είχε ούτε ταχυδρομικό κώδικα για να λαμβάνει γράμματα, αντιλαμβάνεσαι λοιπόν…
Πάντως, θα έχεις την ευκαιρία όσο μείνεις στο Τριστάν ντα Κούνια να απολαύσεις όσο αστακό τραβάει η όρεξή σου. Είναι τέτοια η παραγωγή που μέχρι και εργοστάσιο που κάνει εξαγωγές έχει κατασκευαστεί. Πρόσεξε μην σου την πέσει κανένας στον ύπνο σου

Πηγη: http://www.dinfo.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: