Το πρώτο Rafale με τα ελληνικά χρώματα είναι γεγονός!

Το πρώτο Rafale με τα ελληνικά χρώματα είναι γεγονός!  Στο Twitter έκαναν σήμερα την πρώτη εμφάνισή τους φωτογραφίες από το πρώτο αεροσκάφος Rafale που φέρει το ελληνικό εθνόσημο.

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος που έκανε δοκιμαστική πτήση στην βάση Istres της Νοτιοανατολικής Γαλλίας πριν από δύο ημέρες και σύντομα θα παραδοθεί στην Ελλάδα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, Έλληνες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται στη Γαλλία προκειμένου να εκπαιδευτούν στα γαλλικά μαχητικά 4++ γενιάς Rafale τα οποία απέκτησε η χώρα μας, με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και της Γαλλίδας ομολόγου του Φλοράνς Παρλύ στις 25 Ιανουαρίου.

Το πρώτο Rafale με τα ελληνικά χρώματα είναι γεγονός!    Το πρώτο Rafale με τα ελληνικά χρώματα είναι γεγονός!

Πριν λίγο καιρό – στην άσκηση «Ηνίοχος 2021″- Γάλλοι πιλότοι είχαν την ευκαιρία να «επιδείξουν» τα Rafale και να πραγματοποιήσουν κοινές πτήσεις με τους Έλληνες συναδέλφους τους στον ελληνικό εναέριο χώρο.

«Σας ευχαριστούμε γι’ αυτή την άσκηση, είστε κι εσείς προσκεκλημένοι. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα να σας δείξουμε Rafale, το μελλοντικό σας μαχητικό αεροσκάφος…», ήταν τα λόγια του Γάλλου επισμηναγού Ιπτάμενου (Ι) με το προσωνύμιο «Fabien», που συνόψιζε τον ενθουσιασμό τόσο του ίδιου όσο και των συναδέλφων του, που βρέθηκαν στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, στην Ηλεία.

Το πρώτο Rafale με τα ελληνικά χρώματα είναι γεγονός!

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος για τον εξοπλισμό των αεροσκαφών Rafale (που περιλαμβάνει και τα τηλεκατευθυνόμενα βλήματα Meteor) καθώς και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις των υπαρχόντων βλημάτων (τύπου Mica, Scalp και Ecoxet) ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ χωρίς τις κρατήσεις.

Η παραλαβή των πρώτων έξι μεταχειρισμένων μαχητικών Rafale θα ξεκινήσει θεωρητικά τον Ιούλιο του 2021 με ρυθμό ένα ανά μήνα. Τα έξι καινούργια μαχητικά θα παραληφθούν την άνοιξη του 2022, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα αναμένεται να παραδοθούν αρχές του 2023.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: