ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ F-16 ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ F-16 ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ  H Aίγυπτος εξαπέλυσε μια στρατιωτική επιχείρηση κατά του τουρκικού στρατού στη Λιβύη.

Αιγυπτιακά μαχητικά F-16 ξεχύθηκαν στη γειτονική Λιβύη για να εξολοθρεύσουν Τούρκους στρατιώτες, πολιτοφύλακες και δυνάμεις του GNA προς υποστήριξη του LNA. Μια μέρα πριν η Αίγυπτος δήλωσε ανοιχτά την πρόθεσή της για επέμβαση αλλά δεν πήρε κανένα μέτρο ωστόσο δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι ήδη ένα αιγιπτιακό μαχητικό εξαπέλυσε μια στρατιωτική επιχείρηση κατά τζιχαντιστών και τούρκικου στρατού.

«Εδώ και περίπου 1 ώρα πολλά μαχητικά αιγυπτιακά F-16C / D εγκατέλειψαν την αεροπορική βάση τους Sidi Barrani στη ΒΔ Αίγυπτο και κατευθύνθηκαν προς τη Misrata. Θα μπορούσαμε να δούμε πυροτεχνήματα αυτό το βράδυ! Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι μαι επίδειξη δύναμης στην GNA » αναφέρει ο ειδήμονας από τη Μάλτα ο Babak Tagway. Ο ίδιος αναφέρει: «Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16C / D της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας, που υποστηρίζονται από τα αερομεταφερόμενα αεροσκάφη Airbus A330-243MRTT, αναφέρεται τώρα ότι πετούν στον εναέριο χώρο της Λιβύης! “Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν κοινές αεροπορικές επιθέσεις με μαχητικά Su-24M της Πολεμικής Αεροπορίας της Λιβύης σε κυβερνητικούς μαχητές του Al-Wefaq στη Misrata.”

Αξιοσημείωτο είναι ότι αν η Αίγυπτος επέμβει πραγματικά στις εχθροπραξίες στο γειτονικό λιβυκό έδαφος τότε ούτε η Τουρκία ούτε οι Τούρκοι τζιχαντιστές θα έχουν την ευκαιρία να αντέξουν για τουλάχιστον μια εβδομάδα, και αυτό είναι κάτι που φοβάται πολύ η Άγκυρα

ΠΗΓΗ: dimpenews.com

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: