Προειδοποίηση ηλιακής καταιγίδας: Η γη θα βομβαρδιστεί από ηλιακά σωματίδια σε λίγες μέρες

Προειδοποίηση ηλιακής καταιγίδας: Η γη θα βομβαρδιστεί από ηλιακά σωματίδια σε λίγες μέρες  Πολλή συζήτηση γίνεται για μια επικείμενη ηλιακή καταιγίδα που αναμένεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει μια ηλιακή κηλίδα που θα βομβαρδίσει τη Γη με ηλιακά σωματίδια τη Δευτέρα.

Οι ηλιακές κηλίδες είναι σκοτεινά «μπαλώματα» στον Ήλιο που προκαλούνται από υποκείμενο μαγνητισμό κάτω από την επιφάνεια. Μια ηλιακή καταιγίδα εμφανίζεται όταν ο μαγνητισμός φουσκώνει και απελευθερώνεται με τη μορφή ηλιακών φωτοβολίδων, οι οποίες εκπέμπουν κοσμικά σωματίδια στο διάστημα. Η Γη βρίσκεται στο μονοπάτι αυτών των σωματιδίων, οπότε μπορούμε σύντομα να περιμένουμε μια εξαιρετική ακουστική επίδειξη στους πόλους!

Οι αύρες προκαλούνται όταν τα ηλιακά σωματίδια χτυπούν την ατμόσφαιρα και αναμένονται απίστευτες εμφανίσεις χάρη σε αυτή την ηλιακή θύελλα.

Σύμφωνα με έναν ιστότοπος κοσμικής πρόγνωσης που ονομάζεται Space Weather αναφέρεται:

«Μια μικρή τρύπα στην ατμόσφαιρα του ήλιου στρέφεται προς τη Γη και ρίχνει ένα ρεύμα ηλιακού ανέμου προς την κατεύθυνση μας. Η εκτιμώμενη στιγμή άφιξης είναι η 22η Απριλίου. Οι γεωμαγνητικές αναταραχές και οι πολικές αύρες είναι δυνατές όταν φτάσει το αέριο υλικό. »

Τα ηλιακά σωματίδια είναι υπεύθυνα για αστοχίες του ηλεκτρικού δικτύου και τη διατάραξη των συστημάτων επικοινωνιών στη Γη, όταν είναι αρκετά ισχυρά. Ένα κύμα σωματιδίων μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά ρεύματα στη μαγνητόσφαιρα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν υψηλότερο από το φυσιολογικό επίπεδο ηλεκτρικής ενέργειας στις γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας. Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης εξασθενεί. Κοντολογίς, μια ηλιακή καταιγίδα θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε ηλεκτρικούς μετασχηματιστές και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και απώλεια ισχύος. Οι ηλιακές καταιγίδες μπορούν επίσης να επηρεάσουν τους δορυφόρους σε τροχιά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη πλοήγησης GPS, σήματα κινητού τηλεφώνου και δορυφορική τηλεόραση.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: