Λύθηκε το μυστήριο της διέλευσης του Αννίβα από τις Άλπεις
Λύθηκε το μυστήριο της διέλευσης του Αννίβα από τις Άλπεις

Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι λύθηκε το μυστήριο της διαδρομής του Αννίβα μέσω των Άλπεων.
O Αννίβας ο Καρχηδόνιος κατέκτησε τη θέση του στην ιστορία όταν διέσχισε τις Άλπεις το 218 π.Χ με στρατό 90.000 πεζών και 10.000 ιππέων και με 37 ελέφαντες για να καταλάβει τη Ρώμη.

Εκείνη την εποχή πίστευαν πως μια επίθεση στην Ιταλία από το βορρά ήταν αυτοκτονία καθώς θεωρείτο αδύνατο να μετακινηθεί τόσο μεγάλος όγκος στρατού μέσω των Άλπεων. Για εκατοντάδες χρόνια η ακριβής πορεία του Αννίβα διχάζει του ιστορικούς.

Αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και το Πανεπιστήμιο Κουίν στο Μπέλφαστ αναφέρουν ότι ανακάλυψαν μια λεπτή κρούστα από αρχαία περιττώματα που δείχνουν ότι ο στρατός του Αννίβα πέρασε πολύ νοτιότερα από ότι εθεωρείτο μέχρι σήμερα, αναφέρει η Βρετανική Mirror. Τα ευρήματα ανακαλύφθηκαν στην περιοχή Col de la Traversette.
Μικροβιολόγοι επιβεβαιώνουν ότι τα ευρήματα ταιριάζουν απόλυτα με την εποχή και τον καρχηδονιακό στρατό.
Με τις νίκες κατά των Ρωμαίων στον ποταμό Τρέβια το 218 π.Χ. ο Αννίβας έγινε ο τρόμος της Ρώμης. Ο δρόμος για την “αιώνια πόλη” φαινόταν πλέον ανοιχτός και η φράση “ο Αννίβας προ των πυλών” σημάδεψε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία για χρόνια. Ωστόσο ο Καρχηδόνιος στρατηγός δε βάδισε κατά της Ρώμης, και προτίμησε να κινηθεί προς τη Νότιο Ιταλία.
Λύθηκε το μυστήριο της διέλευσης του Αννίβα από τις Άλπεις
Τελικά οδηγήθηκε σε οδυνηρή ήττα καθώς οι Ρωμαίοι τον υπέβαλαν σε ένα πόλεμο φθοράς και στη συνέχεια αντεπιτέθηκαν στην Καρχηδόνα με αποτέλεσμα ο Αννίβας να κληθεί να επιστρέψει για να την υπερασπιστεί. Ο Αννίβας έχασε τη μάχη από τον Σκιπίωνα τον Αφρικανό και η Καρχηδόνα καταστράφηκε ολοσχερώς.
Πηγή: perierga.gr
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: