Πέθανε ο πιο διάσημος εξορκιστής του Βατικανού – Τα είχε «βάλει» με… 70.000 δαίμονες

 

Πέθανε ο πιο διάσημος εξορκιστής του Βατικανού - Τα είχε «βάλει» με... 70.000 δαίμονες

Είχε υποστηρίξει κάποτε ότι ακόμα το Βατικανό έχει καταληφθεί από τον Σατανά – Ο ίδιος θεωρούσε ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο επιρρεπείς στον δαιμονισμό

Ο πιο γνωστός αλλά και αμφιλεγόμενος εξορκιστής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, ο οποίος μάλιστα είχε υποστηρίξει κάποτε ότι ακόμα το Βατικανό έχει καταληφθεί από τον Σατανά, «έφυγε» την Παρασκευή, σε ηλικία 91 ετών.

Ο πατήρ Γκαμπριέλε Άμορθ ήταν αναμφίβολα ο πιο… ακούραστος από τους εξορκιστές του Πάπα, αφού είχε ισχυριστεί κάποτε ότι είχε φέρει εις πέρας περίπο 70.000 εξορκισμούς κατά τη διάρκεια της 30ετούς θητείας του. Μάλιστα, όπως είχε επισημάνει, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι «δαιμονισμένοι» που αντιμετώπιζε ήταν μεσήλικες γυναίκες, οι οποίες -κατά τον ίδιο- είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στις δυνάμεις του κακού, λόγω της πίστης τους σε υπερφυσικές δυνάμεις, καφετζούδες και… ζώδια.

Οι τολμηρές δηλώσεις του πατέρα Άμορθ προκαλούσαν κατά καιρούς αναστάτωση στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και γίνονταν συχνά αντικείμενο χλευασμού από τον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η άποψη που είχε εκφράσει κάποτε ότι η γιόγκα είναι κάτι μοχθηρό και ότι τα βιβλία του Χάρι Πότερ «διαφημίζουν» τη μαύρη μαγεία.

Ο άοκνος εξορκιστής πίστευε ακράδαντα πως ο «Διάβολος είναι αόρατος αλλά μπορεί κάποιος να τον δει στα άτομα που κυριεύει, μέσα από τον πόνο και τη βλασφημία». «Μερικές φορές με κοροϊδεύει, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι απολαμβάνω τη δουλειά μου», συνήθιζε να λέει ο Άμορθ, ο οποίος «έβλεπε» την παρουσία του Σατανά μέσα σε ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Στάλιν.

Πάντως, παρά την αυστηρότητα και την σοβαρότητα που επεδείκνυε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, ο πατήρ Άμορθ περιγράφεται από όσους τον γνώριζαν καλά ως ένας γλυκός άνθρωπος, με πολύ χιούμορ. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα που συνήθιζε να λέει στους πιστούς: «Ξέρετε γιατί ο Διάβολος την κοπανάει όταν με βλέπει; Επειδή είμαι πολύ πιο άσχημος από αυτόν».
ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: