Βρετανία: Αποσύρεται το χαρτονόμισμα των 200 ευρώ

Βρετανία: Αποσύρεται το χαρτονόμισμα των 200 ευρώ

Μετά την κατάργηση του 500αρικου, οι Αρχές της Βρετανίας αποφάσισαν την απόσυρση και του χαρτονομίσματος των 200 ευρώ, το οποίο θεωρούν ότι είναι χρήσιμο μόνο για εγκληματίες.

Ειδικότερα, οι αρμόδιες βρετανικές αρχές αναμένεται να αποδεχθούν τη σύσταση της Αστυνομίας για απόσυρση του χαρτονομίσματος των 200 ευρώ, καθώς θεωρούν ότι διευκολύνει τους εμπόρους ναρκωτικών και τους εγκληματίες στις συναλλαγές τους.


Όπως αναφέρει το moneyonline, o λόγος είναι απλός. Λόγω του μικρότερου όγκου και βάρους που επιτυχγάνεται με τη χρήση 200άρικων και 500άρικων, είναι πιο εύκολο να κρυφτεί το «μαύρο» χρήμα.

Για παράδειγμα 1 εκατ. λίρες αντιστοιχεί σε 20.000 ξεχωριστά χαρτονομίσματα των 50 λιρών, που ζυγίζουν 50 κιλά. Αλλά με τη χρήση χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ δεν χρειάζονται περισσότερα από 2.300 «κομμάτια», που ζυγίζουν 2 κιλά.

Εξάλλου, 25.000 ευρώ μπορούν να κρυφτούν μέσα σε ένα πακέτο τσιγάρων αν χρησιμοποιηθεί το μεγαλύτερης αξίας χαρτονόμισμα, ενώ έχουν εντοπιστεί άνθρωποι που κατάπιαν έως και 150.000 ευρώ για να ξεφύγουν από τον έλεγχο της αστυνομίας!
ΠΗΓΗ : zouglas.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: