Φαινόμενο στον Ήλιο προβληματίζει τους ειδικούς
Φαινόμενο στον Ήλιο προβληματίζει τους ειδικούς

Ένα φαινόμενο που έγινε αντιληπτό από δορυφόρο της NASA παρατήρησης του Ήλιου έχει δημιουργήσει ερωτηματικά προβληματίζοντας επιστήμονες και ενασχολούμενους με τα όσα συμβαίνουν στο ηλιακό μας σύστημα. Ο λόγος για μια σκοτεινή σφαίρα η οποία εμφανίστηκε στις φωτογραφίες του δυναμικού ηλιακού παρατηρητηρίου ή αλλιώς SDO (Solar Dynamics Observatory) της NASA. 
 Το SDO είναι ουσιαστικά ένας δορυφόρος ο οποίος χρησιμοποιεί τρεις κύριες διατάξεις παρατήρησης μέσα από τις οποίες παρακολουθείται καθημερινά η ηλιακή δραστηριότητα. Σε μια από αυτές και πιο συγκεκριμένα στην διάταξη απεικόνισης ηλιακής ατμόσφαιρας ΑΙΑ (Atmospheric Imaging Assembly) στην παρατήρηση στο υπεριώδες φάσμα και στις συχνότητες 17,1, 19,3 και 30,4 nm) αποκαλύφθηκε μια τεράστιας έκτασης ανωμαλία τουλάχιστον 100 φορές μεγαλύτερη από τη Γη, η οποία δείχνει να «συνδέεται μέσω μιας CME δηλαδή μιας εκτόξευσης πλάσματος από τον Ήλιο με την ηλιόσφαιρα.
Το φαινόμενο είναι άγνωστο εάν έχει παρατηρηθεί ξανά στο παρελθόν και πολλοί έσπευσαν να το παρομοιάσουν με κάποιο άγνωστο σώμα το οποίο έχει πλησιάσει τον Ήλιο.

 

 Πιο ψύχραιμες γνώμες μιλούν για το φαινόμενο της «κοιλότητας πλάσματος» το οποίο παρατηρείται κοντά σε CME. Όπως και να έχει πρόκειται για ένα ενδιαφέρον φαινόμενο, που α μη τι άλλο όλοι ελπίζουν να μην πρόκειται για κάποια τεχνητή ή φυσική κατασκευή. 

Φαινόμενο στον Ήλιο προβληματίζει τους ειδικούς

ΠΗΓΗ : www.defencenet.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: